- Szczegóły
- Kategoria: Article - projekty
Nasz szkoła po raz kolejny przystąpiła do programu Trzymaj Formę!. Celem programu jest edukacja uczniów klas V-VIII w zakresie trwałego kształtowania prozdrowotnych nawyków wśród młodzieży szkolnej i ich rodzin poprzez promocję zasad aktywnego stylu życia i zbilansowanej diety, w oparciu o odpowiedzialność indywidualną i wolny wybór jednostki.
- Szczegóły
- Kategoria: Article - projekty
Od dnia 16 września 2019 r. dzieciom uczestniczącym w Programie udostępnia się co najmniej 3 razy w tygodniu świeże owoce i warzywa oraz soki/przeciery owocowe (przygotowane do bezpośredniego spożycia), a także produkty mleczne. Dzieci mogą otrzymać bezpłatnie: jabłka, gruszki, śliwki (w I semestrze), truskawki (w II semestrze), soki owocowe/ przeciery owocowe/ zagęszczone przeciery owocowe, marchewki, rzodkiewki, papryka słodka (w I semestrze), kalarepę, pomidorki, mleko białe, serki twarogowe, jogurty i kefiry naturalne.
Liczba porcji produktów owocowo – warzywnych, które otrzymają dzieci w każdym semestrze roku szkolnego wynosi 42, natomiast liczba porcji produktów mlecznych, które otrzymają dzieci w każdym semestrze roku szkolnego wynosi 40.
- Szczegóły
- Kategoria: Article - projekty
Zajęcia innowacyjne odbywać się będą w klasie IV a w ramach obowiązkowych zajęć lekcyjnych, na lekcjach wychowawczych. Główne założenia: usprawnianie funkcjonowania lewej półkuli, rozwijanie kreatywności i potencjału intelektualnego, wprowadzenie innowacyjnych technik uczenia się, eksperymenty naukowe, wprowadzanie technik usprawniających zapamiętywanie, ćwiczenia umiejętności koncentracji.
- Szczegóły
- Kategoria: Article - projekty
Klasa I „a” przystąpiła do ogólnopolskiego projektu edukacyjnego, który wspiera rozwój czytelnictwa wśród uczniów klas I – III pn. „Czytam z klasą lekturki spod chmurki”
Strona 8 z 8